2024-03-29 11:52:16

10 مورد از کاربردهای جالب واقعیت مجازی

هنگامی که صحبت از واقعیت مجازی می شود، اکثر افراد فکرشان به سمت بازی های ویدئویی می رود. درست است که سونی به تازگی از هدست پلی استیشن وی آر خود خبر داده است اما این بدان معنی نیست که وی آر تنها به بازی مربوط می شود. در حقیقت وی آر کاربردها و استفاده های بسیار جالب و هیجان انگیز دیگری هم دارد. در این مقاله می خواهیم جنبه های کاربردی دیگری از وی آر را برای شما معرفی کنیم.

1- آموزش و پرورش، اولین انتخاب برای کاربردهای دیگر وی آر است. به کمک واقعیت مجازی می توان یادگیری و آموزش آناتومی و موشکافی قسمت های مختلف و سیستم های بدن انسان را تسهیل بخشید. این موضوع می تواند در تمامی رشته های دانشگاهی هم گسترش یابد. به عنوان مثال می توان به کمک این تکنولوژی قطعات مختلف یک خودرو، هواپیما و … را مورد بررسی قرار داد.

2- خبرهای خوبی برای هنرمندان هم وجود دارد که در این راستا می توان گفت طراحی و نقاشی سه بعدی هم به واقعیت تبدیل می شوند. آکیولس استوری استودیو در حال کار بر روی نرم افزاری است که به یک فرد هنرمند این امکان را می دهد که با استفاده از هدست وی آر و دستگاه های مجهز به فناوری لمسی دنیای جدیدی از هنر دیجیتال را تجربه کنند. اچ تی سی هم به همین منوال اپلیکیشن نقاشی تری دی گوگل به نام Tilt Brush را برای هدست اچ تی سی وایو به ارمغان می آورد.

3- از جنبه ی جدی تر کاربرد این تکنولوژی می توان به این مورد اشاره کرد که وی آر می تواند برای مقابله با بیماری هایی از جمله افسردگی، استرس، اختلالات پس از سانحه و یا درمان اعتیاد به الکل مورد استفاده قرار بگیرد. مطالعات اولیه ای که در این زمینه صورت گرفته نشان می دهند که با استفاده از وی آر می توان افسردگی را درمان کرد.

4- محققان هم اکنون به دنبال این هستند دریابند که آیا وی آر می تواند تجربه ی بودن در بیمارستان و تحت مراقبت پزشکی بودن را بهبود بخشد یا خیر. در یکی از آخرین مطالعات انجام شده، در بیمارستان Cedars Sinai در ایالات متحده از وی آر برای بیماران استفاده کرده اند و نتایج امید بخش بوده است.

5- وی آر می تواند برای از بین بردن یکنواختی پرواز به خصوص در پروازهای طولانی مدت و با مسافت طولانی مورد استفاده قرار بگیرد. یکی از خطوط هوایی فرانسه، راه هوایی XL به دنبال معرفی وی آر به هواپیماهای خود البته به صورت آزمایشی است.

6- این تکنولوژی به وسیله ی یک شرکت به نام Skylight ارائه می شود و می تواند به زودی به یک ویژگی مشترک و عادی در مسافرت های هوایی تبدیل شود. در این صورت به جای اینکه راه را برای رسیدن به مقصد تحمل کنید می توانید از مناظر و صداهای محیط مجازی اطراف و یا یافتن مقصد خود به صورت سه بعدی نهایت لذت را ببرید.

7- وی آر به دنیای ورزش هم وارد شده است و نه تنها برای بازی های ورزشی مورد استفاده قرار می گیرد بلکه در واقع برای آموزش ورزشکاران، مثلا برای بازیکنان فوتبال امریکایی مورد استفاده قرار می گیرد. به عنوان مثال در همین مورد فوتبال امریکایی، وی آر به کاربر این امکان را می دهد که واکنش خود را به هنگام بازی تست کند و بارها و بارها خود را در موقعیت های خاص قرار دهد بدون اینکه نیازی به زمین فوتبال باشد. این مهارت ها و تمرین ها در نهایت به بهبود عملکرد در دنیای واقعی بدل می شود.

8- از جنبه های دیگر کاربرد دنیای واقعیت مجازی می توان کاربرد آن برای دنیای معماران و طراحان را برشمرد. معماران و طراحان می توانند از طریق وی آر در یک ساختمان با طراحی و معماری خاص قدمی بزنند و هرگونه مشکل موجود در ساختمان را عیب یابی کنند و قبل از انجام هرگونه پی ریزی درصدد رفع آن مشکل برآیند.

9- با استفاده از وی آر چند حرکت پیشگامانه هم در صنعت فیلم سازی صورت گرفته است. تعدای از پروژه های وی آر که هم اکنون در جریان است و بر روی آن کار می کنند در فستیوال فیلم ساندنس (Sundance Film Festival) به نمایش گذاشته می شود. تجربه ی یک فیلم به صورت وی آر، درک بیننده و تعاملش با داستان  می تواند تجربه ی خیلی متفاوتی را به نسبت نمایش فیلم بر روی صفحه نمایش به مخاطب انتقال دهد.

10- حتی ممکن است که اخبار هم با استفاده از وی آر به صورت دیگری به تصویر کشیده شود. برخی از سازمان های خبری هم اکنون در حال سرمایه گذاری بر روی ویدئوهای خبری ۳۶۰ درجه ای هستند که بر روی صفحه نمایش معمولی هم می توان آنها را مشاهده نمود. یک روزنامه نگار به نام Nonny de la Pena توضیح می دهد که چگونه پروژه های مختلفی برای جلب کردن نظر بینندگان برای انتقال به موقعیت های وی آر تعریف شده اند.

واقعیت مجازی هنوز هم روزهای آغازین و آزمایش های اولیه ی خود را پشت سر می گذارد. اینکه کدامیک از کاربردهای ذکر شده روانه ی بازار می شوند هنوز نامشخص است. اما آنچه که مسلم است پیشرفت این تکنولوژی به صورت بی حد و مرز است.