2024-03-29 05:54:25

هزینه میلیون دلاری برای امنیت مدیرعامل فیسبوک

این روزها بدون شک امنیت یکی از دغدغه‌های بزرگ فیسبوک است و این موضوع تنها مربوط به امنیت شبکه اجتماعی فیسبوک هم نیست. بلکه اساسا در مورد مارک زاکربرگ بنیانگذار فیس‌بوک هم صدق می کند و بر اساس گزارشی که نیویورک پست منتشر کرده است، هزینه امن نگاه داشتن زاکربرگ میلیون دلاری است!

این موضوع با توجه به پرونده‌های موجود در نهادهای نظارتی ایالات متحده استخراج شده است. پرونده‌هایی که نشان می‌دهد تنها در سال گذشته میلادی فیسبوک بیش از ۵ میلیون دلار را برای اطمینان از امنیت بنیانگذار خود هزینه کرده است.

این موضوع البته جای چندان تعجبی هم ندارد و به نظر زاکربرگ نیازمند یک چنین هزینه ای برای امنیت است. چرا که گروه تروریستی داعش اخیرا اعلام کرده است که به دنبال کشتن زاکربرگ و جک دورسی بنیانگذار و مدیرعامل توییتر است. این در حالی است که جم دورسی بر اساس همین اطلاعات در سال گذشته تنها ۶۸ هزار و ۵۰۰ دلار و تیم کوک مدیر عامل شرکت بزرگ اپل نیز در سال گذشته برابر با ۲۰۹ هزار و ۱۵۱ دلار برای حفظ جان خود هزینه کرده است.

حال این سوال پیش می آید که چرا هزینه امنیت زاکربرگ بیش از حتی تیم کوک است؟ یکی از پرونده‌های فیسبوک در همین مورد اشاره کرده است: به دلیل اشاعه و گستردگی استفاده از محصولات شرکت ما، کمیته مدیریت فیسبوک مجوز یک برنامه امنیتی کامل برای حفاظت از آقای زاکربرگ، در واکنش به تهدیدهایی که مستقیما متوجه ایشان شده است، صادر کرده است.

نکته جالب توجه این است که در سال ۲۰۱۵ حتی هزینه امنیت زاکربرگ کاهش نیز پیدا کرده است. بر اساس پرونده های موجود در سال ۲۰۱۴ این هزینه برابر با ۶.۲ میلیون دلار بوده است! اگر هزینه ۳.۲ میلیون دلاری سال ۲۰۱۳ را نیز در نظر آوریم مشخص میشود که طی سه سال گذشته هزینه حفاظت از مارک زاکربرگ بیش از ۱۴.۴ میلیون دلار بوده است.

بر اساس اسناد، این هزنیه ها شامل پرداخت دستمزد بادیگارد ها، هزینه مسافرت با جت شخصی، به کارگیری و نگهداری سیستم های هشدار دهنده، دوربین ها و تجهیزات امنیتی در محل اسکان وی میشود. زاکربرگ مجموعا ۱۶ بادیگارد دارد که به شکل شیفتی مشغول حفاظت از وی هستند.

مارک زاکربرگ ۳۱ ساله ثروتی برابر با ۴۴.۶ میلیارد دلار دارد و جوانترین فرد حاضر در فهرست ۱۰ ثروتمند بزرگ دنیای مجله «فوربس» است.