جریمه ۳۴۸ میلیون دلاری اپل در ایتالیا

جریمه ۳۴۸ میلیون دلاری اپل در ایتالیا - 5.0 out of 5 based on 1 vote
جریمه مالیاتی اپل

شرکت آمریکایی اپل که در زمینه فناوری گوشی هوشمند و تبلت نیازی به معرفی ندارد و همگان در سراسر دنیا با این برند آشنایی کامل دارند، طی آخرین خبرها در ایتالیا جریمه شد.

بر پایه گزارش روزنامه لارپوبلیکا، مقامات مالیاتی شواهدی را بررسی کرده‌اند که نشان می‌دهد سازنده آیفون و سایر محصولات فناوری محبوب، درآمد حاصل از فروش در ایتالیا را برای زیرمجموعه خود در ایرلند ثبت کرده است زیرا این کشور نرخ مالیات پایین تری دارد.

غول فناوری آمریکایی اپل برای فیصله دادن به تحقیقات مقامات مالیاتی ایتالیا بر سر مالیات‌های پرداخت نشده، موافقت کرد ۳۱۸ میلیون یورو (۳۴۸ میلیون دلار) پرداخت کند.

وال استریت ژورنال به نقل از منابع آگاه در دفتر دادستانی میلان گزارش داد پرداخت این پول مربوط به ادعای مقامات مالیاتی ایتالیا مبنی بر پرداخت نشدن ۹۰۰ میلیون یورو مالیات از سوی اپل در فاصله سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳ است.

بر اساس گزارش نیویورک تایمز، دادستان‌های ایتالیا تحقیقات مالیاتی از اپل را در سال ۲۰۱۳ آغاز کردند. اپل در آن زمان به این روزنامه گفته بود این شرکت هر دلار و هر یورو بدهی مالیاتی را پرداخت می‌کند و تحت کنترل دقیق دولت‌های سراسر جهان قرار دارد.

با اینهمه بر پایه گزارشی که در ماه مه سال ۲۰۱۳ از سوی یکی از کمیته‌های فرعی سنای آمریکا منتشر شد، اپل با استفاده از مجموعه ‌ای از تشکیلاتی که در سراسر جهان اداره می‌کند، از پرداخت ده‌ها میلیارد دلار مالیات در این کشور طفره رفته است.

اما تیم‌کوک، مدیرعامل اپل در پاسخ مدعی شد این شرکت هر دلار بدهی مالیاتی خود را پرداخت کرده است. وی در مصاحبه "۶۰ دقیقه" ادعاهای قانونگذاران آمریکایی را چرند سیاسی توصیف کرد و خواستار اصلاح قوانین مالیاتی آمریکا شد که رقابت شرکت‌های چند ملیتی آمریکایی با رقیبانشان در کشورهای دارای نرخ مالیات پایین را دشوار کرده است.

براساس گزارش یو.اس.ای.تودی، از سوی دیگر کمیسیون اروپا هم کشورهای عضو این بلوک را تحت فشار قرار داده است تا به شرکت‌هایی که در کشورهای متعدد فعالیت می‌کند، امتیازهای مالیاتی نامناسب ندهند.