یک قدم تا حضور اپل، گوگل و مایکروسافت در ایران

تجارت ایران با شرکت های خارجی

با به سرانجام رسیدن برجام و لغو تحریم‌ ها، شعبه‌های خارجی شرکت‌های آمریکایی می‌توانند از این به بعد با ایران تجارت کنند. ممنوعیت فعالیت شرکت‌های‌آمریکایی با ایران از سال ۲۰۱۲ توسط کنگره وضع شده بود که وزارت خزانه ‌داری ایالات متحده اخیراً اعلام کرد در چارچوب کاهش تحریم‌ها علیه ایران، به شعبه‌های خارجی شرکت‌ های آمریکایی اجازه تجارت با ایران را خواهد داد.

بدین‌ ترتیب شعبه‌های اروپا و دیگر نقاط شرکت‌های مطرح آمریکا همچون مایکروسافت، اپل، گوگل، جنرال موتورز و دیگر شرکت‌های مطرح این کشور می‌توانند با ایران تجارت کرده و دفاتر خود را در ایران افتتاح کنند.

وزارت خزانه‌ داری آمریکا اضافه کرد:

مقامات آمریکا همچنین محدودیت‌های مربوط به خرید نفت ایران از سوی نهادهای غیرآمریکایی و همچنین فروش کالا و خدمات به بخش انرژی ایران را از میان برداشته است. لغو ممنوعیت تجارت غیر آمریکایی‌ها با بخش نفتی ایران یک گشایش مهم در تحریمی بود که مناسبات غرب با دارنده یکی از بزرگترین ذخایر نفت جهان را قطع کرده بود.

به گزارش کمیسیون اروپا، این تحریم‌ها صادرات ایران به کشورهای اتحادیه اروپا راعمدتاً در ارتباط با انرژی در فواصل سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ تا ۸۶ درصد کاهش داد.

درحالی که شرکت‌های امریکایی هنوز در مورد خرید نفت ایران یا تأمین تجهیزات صنعت نفت این کشور محدودیت دارند، اروپا به این بازار دسترسی خواهد داشت.

شعبه‌های خارجی شرکت‌های آمریکا تا سال ۲۰۱۲ اجازه فعالیت در ایران را داشتند اما در ادامه تحریم‌های کنگره امریکا گسترش یافت و مجازات‌هایی برای شرکت‌های آمریکایی در صورت معامله واحدهای خارجی آنها با ایران در نظر گرفته شد.

آخرین بار تغییر یافته یکشنبه, 27 دی 1394 12:58