موتور جستجوی یک میلیارد دلاری گوگل در iOS

بد نیست بدانید که 75 درصد از درآمدی که گوگل از دریافت حق آگهی کسب می‌کند به دلیل وجود گوشی ‌های شرکت اپل است.

گوگل طی توافق‌نامه‌ای از سال ۲۰۰۷ به مدت ۷ سال از اپل تضمین گرفت که از موتور جستجوگر این شرکت به ‌طور پیش‌فرض در مرورگر سافاری استفاده شود؛ با یک حساب سرانگشتی تاریخ قرارداد مذکور سال گذشته در حالی به اتمام رسیده که خبری از تمدید یا عدم تمدید آن رسانه‌ای نشده است.

اکنون دادگاهی که وظیفه رسیدگی به شکایت گوگل از اوراکل را برای پرونده نقض چند کد متن ‌باز اندروید توسط غول آمریکایی بر عهده داشته است، اسنادی را توسط بلومبرگ منتشر کرده که بر اساس آن‌ها گوگل در سال ۲۰۱۴، با پرداخت مبلغ یک میلیارد دلار دیگر کوپرتینوها را قانع کرده تا جایگاه موتور جستجوی پیش‌فرض iOS را به دیگر رقبای بازار همچون یاهو و مایکروسافت واگذار نکند.

هر چه ترافیک گوگل بر روی سرویس‌های مختلف آن افزایش یابد درآمد بخش‌های تبلیغاتی نیز افزایش می‌یابد، به عنوان مثال، تحلیلگران معتقدند که این شرکت در سال ۲۰۲۰ تنها از شبکه اشتراک‌گذاری ویدیو یوتیوب، نزدیک به ۲۰ میلیارد دلار درآمد کسب خواهد کرد.

این اسناد که با برچسب محرمانه بایگانی گردیده است، همچنین افشا کردند که برخلاف نظریه ‌های پیشین، گوگل طی این مدت، ۳۴ درصد درآمد حاصل از تبلیغات کلیک شده توسط گوشی‌های آیفون را به شرکت اپل پرداخت کرده است.

تخمین زده می‌شود که ۹۰ درصد بازار جستجوگرهای موبایلی در اختیار گوگل وجود دارد، چرا که جستجو در دو بازار اصلی اندروید و iOS در دستان این شرکت قرار گرفته است.

با برملا شدن مبلغ قرارداد گوگل و اپل در جهت حفظ جایگاه موتور جستجوگر این شرکت بر روی دستگاه‌های مبتنی بر iOS، بدیهی است که یاهو و مایکروسافت زین پس با پیشنهادهای وسوسه‌انگیزتری به سراغ مدیران کوپرتینوها در جهت از میدان به در کردن گوگل خواهند رفت.