2024-03-29 03:21:34

تغییرات ظاهری بنیادی در نسخه جدید سیستم عامل کروم گوگل

هنوز سخت است که بعد از دو سال بگوییم که سیستم عامل بر پایه مرورگر Chrome OS گوگل چه میزان توانسته محبوبیت کسب کند. اما با کمی شک و ابهام، گوگل در خصوص این ابتکار ویژه اش حسابی جدی و متعصب است. امروز هم این شرکت آخرین نسخه ویژه توسعه دهندگان Chrome OS را عرضه کرد. این نسخه، اولین بازطراحی مهم در رابط کاربری این سیستم عامل بعد از عرضه آن در اواخر سال ۲۰۱۰ محسوب می شود.

next-gen-chromeos-aura-1.jpeg

کروم او اس جدید تا حد زیادی شبیه به سیستم عامل های مرسوم فعلی با یک دسک تاپ کامل شده است و به جای یک مرورگر و تب های فراوان، برنامه مدیریت پنجره دارد. این برنامه مدیریت پنجره در کروم او اس با نام Aura شناخته شده و نسل بعدی رابط کاربری این سیستم عامل خواهد بود.

این نسخه و آپدیت جدید کروم او اس کاملا از سر منشا و خواستگاه های این سیستم عامل دور افتاده و منحرف شده است. تا کنون، Chrome OS در هر زمان تنها دسترسی به یک پنجره مرورگر را در اختیار کاربر می گذاشت و شما می توانستید پنجره های مختلف مرورگر را در صفحات مجازی باز کنید. برای اجرای یک اپلیکیشن جدید هم باید ابتدا تب جدیدی در مرورگر باز می کردید و آنگاه اپلیکیشن را آغاز می کردید.

google_chrome_os_taskbar.jpeg

اما حالا کروم دارای محلی برای اجرای برنامه شده که تا حد زیادی شبیه Taskbar ویندوز است. در کروم به این بخش shelf می گویند. البته این محل هنوز فقط برای نگهداری اپلیکیشن ها دم دست کاربر خوب است و برای اجرای برنامه به صفحه مرورگر نیاز داریم. زیرا اپلیکیشن ها تبدیل به برنامه های مستقل و قائم به ذات نشده اند.

به نظر می رسد با این تغییرات، گوگل کم کم در حال پذیرش یک شکست استراتژیک است. زمانی که کروم او اس معرفی شد، سرگئی برین استدلال کرده بود که سیستم عامل های مرسوم کامپیوتر «کاربران را عذاب می دهند». قرار بود که سیستم عامل جدید گوگل «سریع، ساده و امن» باشد. گوگل می خواست با آن به همه بگوید «درباره اینکه سیستم عامل ها چگونه باید باشند، دوباره فکر کنند». کروم او اس جدید به نظر می رسد که به نفع کارایی های بیشتر کمی از سادگی فاصله گرفته باشد.

البته این موضوع به خودی خود چیز بدی نیست و حتی با افزایش قابلیت ها، می تواند میزان پذیرش سیستم عامل گوگل در میان کاربران تازه را بالا برده و تجربیات آشناتری را برای آنها رقم بزند. حال باید منتظر واکنش بازار به تغییرات جدید این سیستم عامل سبک گوگل باشیم و ببینیم آیا مورد استقبال واقع می شود؟ هرچند که در کنار آن چندی است که شایعاتی از احتمال ورود اندروید به بازار سیستم عامل کامپیوتر و لپ تاپ هم شنیده می شود؟ پیش بینی شما چیست؟

برگرفته از سایت نارنجی