2024-03-28 08:52:04

بررسی عملکرد نسل جدید پردازشگرهای اینتل (Ivy Bridge)

سری جدید Ivy Bridge شاهکار جدید این شرکت است که وعده های زیادی به کاربران داده. اما آیا این پردازشگرهای جدید در عمل چگونه کار می کنند؟ آیا ارزش اش را دارد که کامپیوتر رومیزی تان را به نسل جدید ارتقا بدهید؟ آیا این پردازشگر آنقدر خوب عمل می کند که حتی ارزش خرید یک لپ تاپ جدید را داشته باشد؟

هنوز این سی پی یو ها به صورت عمده توزیع نشده اما برخی سایت ها با دسترسی به مدل های جدید امکان بررسی آن را داشته اند. در بررسی های اولیه همه چیز نشان دهنده این است که اینجا با پیشرفتی خوب و قابل اعتنا مواجه هستیم. برای مثال سایت Laptop Reviews لپ تاپ HP Elitebook 8470p را با پردازشگر نسل جدید بررسی نموده و قدرت پردازشی آن را با مدل های مختلفی از لپ تاپ های مجهز به نسل قبلی پردازشگرها یعنی Sandy Bridge مقایسه کرده است. در نهایت می بینیم که پردازشگر Ivy Bridge با اختلافی قابل توجه نسل قبلی اینتل را شکست داده است. اما برای دیدن این مقایسه ها ادامه مطلب را از دست ندهید.

در تصویر پایین امتیاز دهی ویندوز را برای لپ تاپ جدید می بینید. امتیاز ۷.۵ برای قدرت پردازشگر و از آن مهمتر امتیاز ۶.۴ برای کارت گرافیک جدید داخلی Intel HD 4000 که در مقایسه با نسل قبلی Intel HD 3000 با امتیاز ۴.۷ رشد خوبی را نشان می دهد.

Windows-Experience-Index-benchmark_t1_thumb.jpg

اما سیستم امتیاز دهی ویندوز یک روش تخصصی برای مقایسه نیست. بنابراین سراغ آزمون PCMark 7 میرویم. این آزمون بازدهی کلی سیستم را بررسی می کند. در جدول پایین امتیاز ها را می بینید. عدد بالاتر به معنی رتبه بهتر است و می بینید که این لپ تاپ در مقایسه با دیگر مدل ها چقدر خوب عمل کرده است.

PCMark7fruite_narenji.jpg

لپ تاپ HP 8470p با پردازشگر Ivy Bridge Core i7 1.7GHz و کارت گرافیک Intel HD 4000 موفق شده حتی کامپیوتر لنوو ThinkPad W520 را با کارت گرافیک Dedicate شکست بدهد.

اگر بخواهید سراغ آزمون PCMark Vantage هم بروید، نتایج زیر به شما داده می شود که پردازشگر جدید را یک سر و گردن بالاتر نشان می دهد.

PCMark Vantage_narenji.jpg

یکی از چیزهایی که اینتل روی آن تبلیغ زیادی کرده است، بخش پردازشگر گرافیکی ادغام شده در نسل Ivy Bridge است. Intel HD 4000 جایگزین Intel HD 3000 خواهد شد و این شرکت می گوید پردازشگر جدید در انجام کارهای سه بعدی ۵۰ درصد بهتر عمل می کند. بنابراین وقت اش رسیده که با آزمون اختصاصی 3DMark Vantage این موضوع را بررسی کنیم:

3DMark Vantage Score_narenji.jpg

عدد بالاتر به معنی کارایی بیشتر است و می بینیم که نتایج عالی هستند. ضمن اینکه این تازه با درایورهای اولیه اینتل محاسبه شده و با بهبود درایور، می توانید منتظر اعداد بهتری هم باشید. فراموش نکنید مدل هایی که در این جدول امتیاز بالاتری آورده اند، مجهز به کارت گرافیک های اختصاصی هستند. این جدول به خوبی نشان می دهد اگر واقعا می خواهید با کامپیوترتان بازی کنید، همچنان باید به دنبال مدل هایی با کارت گرافیک مجزا باشید.

در نهایت می توانید با تست Performance Test 7 دو نسل جدید و قدیم را به طور کلی با هم مقایسه کنید:

PerformanceTest Version 7_narenji.jpg

در کنار همه اینها، پردازشگر جدید باطری بهتری را هم در اختیار شما قرار می دهد. همه چیز سریع و فوق العاده کار می کند و این مجموعه از بهبودها نشان دهنده موفقیت نسل جدید اینتل خواهد بود. شاید شما هم با دیدن این بازدهی ها به فکر ارتقا به نسل جدید افتاده باشید. شاید هم در حال خرید کامپیوتری جدید هستید و نسل جدید سبب بشود بخواهید چند هفته بیشتر تا از راه رسیدن Ivy Bridge دوست داشتنی صبر کنید.

برگرفته از سایت نارنجی