بانک مرکزی خواستار کاهش مالیات بر ارزش افزوده طلا شد

مالیات بر ارزش افزوده طلا

سی امین جلسه کمیته ماده ۷۶ به منظور رسیدگی به برخی مشکلات موجود در آیین نامه ورود و صدور معاملات طلا، نقره و پلاتین با حضور اعضا کمیته برگزار شد.

در این رابطه «عبادالله محمد ولی» رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و نقره با اشاره به گردش ۲۵۰ تا ۳۰۰ تنی طلا و جواهر داخل کشور، گفت: بالغ بر ۷۰ هزار واحد صنفی در بخش توزیع و ۱۰ هزار واحد تولیدی طلا و جواهر به صورت خرد و بزرگ در کشور فعال هستند. گردش اقتصادی این محصول در دنیا ۱۲۰۰ میلیارد دلار بوده که سهم ایران از آن صفر است.

وی با بیان این مطلب که تنها یک دهم ظرفیت صنعت طلای ایران مورد بهره برداری قرار گرفته است، افزود: طلا و جواهر در ایران صد درصد وارداتی است. بخش تولید در ایران توان و ظرفیت مناسبی دارد، ولی به حمایت های بیشتر نیاز داشته و حذف یا اصلاح قوانین مزاحم و زائد را می طلبد.

«رضا شورگشتی» مدیر نشر اسکناس و خزانه بانک مرکزی با بیان اینکه پیشنهاد کاهش مالیات بر ارزش افزوده مصنوعات طلا، نقره و پلاتین از طرف بانک مرکزی مطرح شده است، گفت: در این سازمان کارگروهی کارشناسی تشکیل شده است و پس از بررسی موضوع، در این زمینه تصمیم نهایی را اعلام می‌کنند.

شورگشتی با بیان اینکه تکنولوژی پایین و تولید با حجم کم از مشکلات حوزه مصنوعات طلا، نقره و پلاتین است، گفت: تکنولوژی و تولید این محصولات آنقدر پایین است که تقاضاهای بسیار محدودی برای صادرات این محصولات از طرف تولیدکنندگان وجود داشته است.

«امین زاده» نماینده قوه مجریه در کمیته ماده ۷۶ که درعین حال ریاست این کمیته را برعهده دارد، تصریح کرد: این اتحادیه باید قوانین مربوط به حوزه خود را شناسایی و هر آنچه به اصلاح و یا حذف نیاز دارد را به کمیته اعلام کند. دستگاه های تصمیم گیر در این بخش نیز باید طبق قانون از نظرات مشورتی اتحادیه های مربوط به صنعت طلا کمک بگیرند. در این بین آیین نامه های موجود در صنعت طلا مصوبات شورای پول و اعتبار بوده و بانک مرکزی تنها اجرای آنها را برعهده دارد.

«محمدرضا گل پرور» عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر و نقره و سنگهای قیمتی ایران با اشاره مختصری از شرایط این صنعت در ایران گفت: صنعت طلا در کشور در زمینه آموزش، تولید، طراحی، پژوهش و همه زمینه‌های مربوط به تولید در بهترین حالت قرار دارد و بهترین تکنولوژی‌های دنیا در این زمینه را دارد.

وی افزود: مشکل اصلی صنعت طلا این است که متاسفانه ماده اولیه این صنعت که شمش طلا است بسیار گران بوده و نگاه استراتژیک و سرمایه‌ای به طلا نیز رفع مشکلات این حوزه را سخت‌تر می‌کند.

این عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر و نقره و سنگ های قیمتی ایران همچنین پیرامون تصویب آیین‌نامه‌های مرتبط با این اتحادیه در سازمان‌های مختلف پیشنهاد کرد: تصویب آیین‌نامه‌ها باید با هماهنگی و نظرات اتحادیه انجام شود تا با نگاهی همه جانبه در تصویب آنها، از ایجاد مشکلات بعدی جلوگیری کرد.

وی از مهم‌ترین مشکلات این صنعت را ارزش افزوده ۹ درصدی وضع شده بر این مصنوعات عنوان کرد و خواستار کاهش این میزان در قانون دایمی مالیات بر ارزش افزوده شد.

در نهایت مقرر شد موضوع کاهش مالیات بر ارزش افزوده صنعت طلا از طریق کارگروهی با اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر و نقره و سنگ های قیمتی ایران بررسی شود.

همچنین پیشنهاد شد یک مجموعه اقتصادی در اتحادیه شکل بگیرد تا کارگاه های کوچک نیز برای تامین ماده اولیه خود بتوانند از ورود موقت استفاده کرده و از طرفی با استفاده از مشاور حقوقی مابه التفاوت ارزش افزوده پرداختی را دریافت کنند، چرا که طبق قانون سازمان امور مالیاتی موظف است ظرف یک ماه نسبت به پرداخت این وجه اقدام کند.

آخرین بار تغییر یافته چهارشنبه, 07 بهمن 1394 14:21