2024-03-28 20:57:29

به کجا چنین خرامان

در ابتدای کار دولت جدید هستیم و هر آنچه رونق اقتصاد را با مانع مواجه کرده، در حال بازنگری است؛ از بودجه و فضای کسب و کار گرفته تا اشتغال و تولید و فرهنگ.

چرا جامعه حسابداران رسمی از این فرصت استفاده نکند و همگام با این موج تغییرات حرکت نکند. با نگاهی کوتاه به محور برنامه‌های اعضای انتخابی شورای‌عالی پنجم، می‌توان دریافت که اصلی‌ترین رویکرد اکثریت اعضا‌ شامل تعامل با ارکان قدرت، اصلاح اساسنامه، ارتقای جایگاه جامعه حسابداران رسمی، توسعه بازار و مهندسی مجدد ساختار جامعه حسابداران است. لذا اگرطالب تغییر در این رویکردها هستیم باید از همین فرصت تغییرات پیش گفته استفاده کنیم.

۳ گروه اصلی حسابرسی شامل ۱- حسابرسی صورت‌های مالی ۲- حسابرسی رعایت ۳- حسابرسی عملیاتی است. بخش عمده فعالیت جامعه حسابداران به گروه اول و کم و بیش دوم اختصاص دارد لیکن حسابرسی عملیاتی که حیطه بررسی آن رسیدگی به سنجش نحوه مؤثر بودن عملکرد واحدهای اقتصادی با معیار کارایی و استفاده بهینه از منابع است خاموش مانده، اگرچه براساس شواهد موجود برای گروه اول نیز می‌توان اظهار داشت که حدود ۱۰درصد از شرکت‌های ارائه‌کننده اظهارنامه مالیاتی، توسط مؤسسات حسابرسی غیردولتی رسیدگی می‌شوند.

باید دید در چنین فضایی شورای پنجم تا چه میزان قادر به بزرگ کردن کیک (سهم) درآمدی اعضا برای اعتلای حرفه خواهد بود. به‌خاطر داشته باشیم تحول امری تصادفی نیست. پشتوانه عملکرد مؤثر، تفکر استراتژیک است. اگر میزان رشد تحولات خارج از جامعه حسابداران رسمی از رشد داخلی آن پیشی بگیرد در این صورت شاهد روند رو به تضعیف جامعه خواهیم بود. کلید کار آفرینی با ابتکار عمل و اراده، در دست شورای‌عالی پنجم است، حال باید دید اعضا ‌چند روز یا چند‌ماه می‌بایست منتظر تحول در رویکرد منتخبان شورای پنجم جامعه حسابداران باشند.